Verdien av en ungdom

Foto: Adressa

Foto: Adressa

Ungdom er de som skal bygge landet. Hva skjer når ungdom sliter og havner utenfor? Institusjonalisering er dyrt og av og til det eneste virkemidlet det offentlige har, og samtaler med psykolog en gang i uka fungerer ikke for alle. Hva med å prøve villmarksterapi – og gjøre det tilgjengelig for flere?

Villmarksterapi hjelper 8 av 10 ungdommer, og bør være et virkemiddel alle kommuner har i verktøyskuffa og vurderer før institusjonalisering. Ved å forhindre en institusjonsplass, eller annen langvarig ikke-effektive tiltak, kan det offentlige spare penger, mye penger. Og det aller viktigste: Hjelpe en ungdom.

Send oss en henvendelse for å høre hva vi kan få til sammen.

 

Så mye kan det offentlige spare på villmarksterapi

Ifølge SSB koster et døgn for en ungdom på institusjon nesten 12 000,- kroner i snitt. Det blir 360 000,- i måneden, og ett år på institusjon koster rundt 4 millioner. Hva om det ikke fungerer, og om ungdommen fortsetter å være utenfor? 

Utenforskap er en stor belastning for den enkelte ungdommen og for samfunnet. Ungdom som ikke fullfører videregående, står i størst fare for å havne utenfor. Om antallet ungdom som havner utenfor arbeidslivet reduseres med 100 personer, vil samfunnet spare 1,1 milliarder kroner (Kilde: Oslo Economics).

 

Verdien av en ungdom

En ungdom som kommer tilbake til skole og arbeid har en nåverdi på 12 millioner kroner. Dette er verdien om en ungdom kommer tilbake og jobber i 35 år.

Hva er det verdt å sørge for at en ungdom får det bedre? Ufattelig mye, både for den enkelte ungdommen og for samfunnet. Det er ikke mulig å sette et tall på det.

Vi i Wildscape brenner for at unge skal få det bedre. Ved å hjelpe unge, gjerne i samarbeid med offentlige aktører, bidrar vi også til at det offentlige sparer både penger og menneskelige ressurser.

Foto: Adressa

Foto: Adressa

 

Villmarksterapi er et alternativ til institusjonalisering

Det er mange grunner til at villmarksterapi kan være et godt alternativ, eller supplement, til standard poliklinisk behandling i spesialisthelsetjenesten og institusjonalisering. For noen fungerer det ikke å sitte på et kontor en gang i uka og snakke om følelser. Samtaler rundt et leirbål kan være løsningen.

 Villmarksterapi-programmet Wildscape er tilpasset unge i alderen 12 – 26 år. Programmet går ut på kartlegging og forberedelser, 9 sterke dager i villmarka og oppfølging i etterkant. Programmet kan hjelpe mot skolevegring, angst, depresjon, data- og mobilavhengighet, gaming, spiseforstyrrelser, sosiale problemer, motløshet og lav selvfølelse. 

Foreldrene får aktiv veiledning, og vi samarbeider med andre saksbehandlere.

Dersom andre tiltak ikke har hatt nevneverdig effekt, er Wildscape Villmarksterapi noe å prøve ut før en ungdom plasseres på institusjon, eller legges inn hos spesialisthelsetjenesten.

Foto: Adressa

Foto: Adressa

Hva kan vi få til sammen?

Wildscape-programmet er gjennomprøvd etter over 500 døgn i villmarka sammen med ungdom som sliter. Vi drar ut på tur hele året, og har god erfaring i å samarbeide med offentlige aktører.

Vi vil gjerne samarbeide med barnevern og andre offentlige aktører i hele landet. Send oss en henvendelse for å høre hva vi kan få til sammen.

Vil du lære om metoden? Ta e-læringskurs i villmarksterapi.

 
Foto: Adressa

Foto: Adressa

Wildscape